O BIOGRADU

galerija

Grad Biograd smješten je u sjevernoj Dalmaciji,na pola puta između Zadra i Šibenika. Blaga mediteranska klima daje mu obilježja idealnog mjesta za odmor i rekreaciju.Položaj grada koji se smjestio dijelom na kopnu a dijelom na poluotoku daje mu izgled autentičnog dalmatinskog gradića. Njegovo stanovništvo su ljudi koji su svojom ljubaznošću i gostoljubivošću opravdano zaslužili popularnost koja se zadnjih godina uvelike proširila kao turistička ponuda Dalmacije u cijelom svijetu.

Danas je grad Biograd napredni gradić koji je svoj razvitak bazirao na razvoju ljetnog i zimskog turizma, nautičkoj, sportskoj i rekreativnoj ponudi, kulturološkim događanjima te atraktivnim pučkim manifestacijama tijekom cijele godine. Također se može pohvaliti viskokokvalitenom gastronomskom ponudom u mnogobrojnim restoranima koje veže duga tradicija kulinarskog umijeća.

Velika marina koja se nalazi u srcu grada nudi oko 1000 vezova u moru i dvjestotinjak na kopnu, veliku flotu brodova za iznajmljivanje te obuku za upravljanje plovilima. Tijekom cijele godine u ponudi marine su brojne regate i druge nautičke aktivnosti. U gradu se nalazi i jedan od najvećih teniskih kampova na Jadranu koji nudi različite teniske podloge i školu tenisa.

U samom centru grada izgrađen je novi vanjski bazen na kojemu se tijekom ljeta odvijaju mnoge sportske i zabavne manifestacije (koncerti, predstave) za sve uzraste. Brojne plaže upotpunjuju turističku ponudu a posebno izdvajamo plažu Dražice, koja je jedna od malobrojnih sa plavom zastavom u ovom dijelu Jadrana. U ostaloj turističkoj ponudi su brojni izleti različitim plovilima na obližnje Kornate koji su izuzetna atrakcija i odredište koje ne smijete propustiti. Obližnji nacionalni parkovi Paklenica i park Krka upotpunjuju ponudu ostalim ljubiteljima iskonske i netaknute prirode.

Blizina Parka prirode Vransko jezero, omogućava i mnogobrojnim zaljubljenicima u prirodu još jedan zanimljiv obilazak. Tako se u neposrednoj blizini mora nalazi zaštićeno prirodno jezero koje u svojoj ponudi ima sve sadržaje kontinentalnog turizma (npr. specijaliteti slatkovodne ribe,ribolovni izleti i sl.)

U blizini se nalazi i Park prirode Telaščica za čiji se posjet također organiziraju izleti brodom.

Ovako bogata turistička ponuda samo je dokaz da će svatko tko se odluči posjetiti Biograd pronaći nešto za sebe te svoj boravak u našem gradu zauvijek imati u lijepom sjećanju i nadamo se posjetiti nas i dogodine.

© 2014 Paradigma d.o.o. | HTML | CSS
Zadnja izmjena: 10.12.2017.